Monday 15 June 2009

"Redundancy" - ett ord i vardagen

redundancy = överflöd, övertalig

Från att ha använts som ett "tabu ord" har "redundancy" blivit vardagsmat i allas hushåll och på TV nyheterna inom det engelska riket. Under vintern så skrevs det dagligen om bolag som sade upp mellan 2000 - 7000 personer - VARJE DAG! Siffrorna är svindlande.

Ett samhälle som tidigare styrts av det finansiella centrumet i Londons "the City" kunde helt plötsligt inte förlitas på som den stabila kärnan. De brittiska bankerna behövde lösas ut med medel från staten och låneräntorna chockhöjdes för redan ansträngda hushåll.

Från att ha varit en tillgång blev man helt plötsligt överflödig och företag sade upp sin personal i drivor. Jag var en av dem i juni 2008, och igen i juni 2009.

Men vad har ett land där order "redundancy" vilar över mångas vardag frambringat för dess befolkning? De negativa orden är många, men bland allt det mörka framkommer positiva ord som "nya möjligheter" och "ny livsinriktning". Ord som frambringar ett hopp om en ny framtid med ett samhälle som kanske mer riktar in sig på banden till familj, vänner och kärlek, och mindre på materiella artiklar. Man stannar hellre hemma och lagar mat tillsammans med vänner än att gå ut på restauranger. Möbler målas om, kläder färgas om och nya företag uppstår, många internetbaserade.

Nya möjligheter får en kanske att äntligen uppfylla drömmen om en resa till Indien, skriva en bok eller studera till en ny professionell inriktning, och därigenom frambringa en större tillfredställelse med livet.

Från det negativa kan det, om man öppnar ögonen för en förändring, uppstå en knopp som i solen av positiva tankar förvandlas till en vacker blomma som bringar dig mer glädje och lycka.

Skillnaden från 2008 till 2009 är att jag nu är en starkare person som förstår spelet bakom kulisserna. Förstår att ibland tar vägarna oväntade riktningar, men det viktiga är att inte sluta leva utan lyssna på dig själv och vad du vill ha ut av livet. Detta leder i slutändan till en rikare tillvaro.

Det är du som lever ditt liv, och ingen annan kan berika eller förbättra det förutom du.

Ha tillit.

No comments: